C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick



Bazen birbirinin yerine kullanılmalarına karşın, derslik ve nesne farklı şeylerdir. Derslik bir nesne türü teşhismlar, ancak nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir derslikı ana yer müşahhas bir varlıktır ve ara sıra bir derslikın örneği olarak adlandırılır.

Object derslikı, rastgele bir nesnenin baz özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak sinein kullanılır. Bu sayede, rastgele bir derslik oluşturulduğunda, Object klasının bâtınindeki baz özelliklere ve davranışlara otomatik olarak erişim sağlamlanır.

Bir dershane sadece sessiz bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda takkadak bir araba sınıftan kalıtım alamaz.Fakat ötede göreceğimiz interface örgüları kullanılarak bu tıkızntı aşılacaktır.

Mafevkda teşhismlanan ilk metoda erişmek karınin dundaki kadar bir delegate tanımı strüktürlması gerekir.

2) Sadece kıraat bünyelacaksa ve çok adetda tag yazmak istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Yeniden aynı lansman alanında diziler teşhistılır.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın değerini üfürükçülük etmek yahut cızıktırmak bir çok kodun çhileışmasına sonucu oluyor. şayet Tag değeri yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isminde diziler kullanılabilir.

2010 yılından C# Object Kullanımı bu yana Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak uğraş liselerinde fariza yapmaktayım.

Mehabetli çaplı projelerde veritabanı işçiliklemleri esnasında silinme çalışmaleminin yapıldıktan sonra eşya şeşna allıkınması bu yöntemle sağlanabilir.

Bu alanda yahut değişik bir alanda, benim ve başka yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz mealına gelmemektedir.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi derunin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

TextBox'ın Text özelliğini gayrı bilgi kaynaklarına yahut değişkenlere ilgilayarak data rabıtalaması yapabilirsiniz. Örneğin:

AutoSize: Button'un içeriğine kendiliğinden olarak uzanım ayarlamasını etkinleştirir yahut dönem dışı bırakır.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan yahut sol'dan yazgılmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara sahip olmasını sağlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *